Koja Concept, producție și vânzari

leather craft

Din 2015, în atelierul din Iași, Lilia realizează produse de marochinărie din piele naturală, lemn și țesături prelucrate dedicate domeniului business cât și de uz cotidian. Daca Lilia este responsabilă cu procesul de productie, de creatie se ocupă designerul Alexandru Floarea, iar in total echipa Koja Concept este formată din 4 persoane.

“Totul se întamplă în atelierul propriu, pornind de la concepere, realizarea prototipului și producția propriu-zisă. Materialele pe care le utilizăm trec prin lungi transformări în atelierul nostru, schimbându-și nu doar nuanța dar și textura. Rezultatul e o gamă de produse care nu pot fi atribuite unui stil sau unui consumator anume, totul este variat și diferit întocmai ca și clienții noștri”, povestește Lilia.

Din 2015, în atelierul din Iași, Lilia realizează produse de marochinărie din piele naturală, lemn și țesături prelucrate dedicate domeniului business cât și de uz cotidian. Dacă Lilia este responsabilă cu procesul de producție, de creație se ocupă designerul Alexandru Floarea, iar în total echipa Koja Concept este formată din 4 persoane.

“Totul se întamplă în atelierul propriu, pornind de la concepere, realizarea prototipului și producția propriu-zisă. Materialele pe care le utilizăm trec prin lungi transformări în atelierul nostru, schimbându-și nu doar nuanța dar și textura. Rezultatul e o gama de produse care nu pot fi atribuite unui stil sau unui consumator anume, totul este variat și diferit întocmai ca și clienții noștri”, povestește Lilia.

“Nu exclud nicio potențială colaborare, însă îmi doresc ca aceasta să fie corectă și reciproc avantajoasă. De cele mai multe ori profitul distribuitorilor îl depășește cu mult pe cel al micilor producători. De cele mai multe ori se ajunge în situația de a ceda din partea ta de profit pentru a avea un produs vandabil pe piață, acest lucru este asumat doar de producător, nu și de distribuitor”, adaugă antreprenoarea.

Lilia își dorește să fie prezentă cu Koja Concept pe piața din Cluj unde, spune ea, produsele sale sunt foarte apreciate atât de locuitori, cât și de turiștii din afara țării, mulți prezenți la festivalurile de muzica unde și eu am întâlnit-o. Plănuiește să deschidă un showroom în Cluj, “o piață stabilă și sigură”, însă când și ce investiție va necesita încă nu știe.

Alte planuri de dezvoltare ale antreprenoarei includ mărirea echipei Koja, stabilirea unor colaborări solide cu diverși distribuitori din țară, dar și colaborări în magazinele de profil din Europa.

“Îmi doresc să readuc cumva din nou pe piață ideea de atelier boutique de marochinărie, în care un ieșean, clujean sau de ce nu un berlinez să-și comande o geantă sau accesoriu din piele după propria dorință sau nevoie. Știu că mulți antreprenori la început de drum își văd afacerea peste câțiva ani cu sute de angajați și cu sucursale în diverse țări, eu însă îmi doresc ca acest atelier să se mute într-o locație nouă și să aducă aerul de altă dată al produselor de bun gust și lucrate cu multă pasiune”, încheie Lilia Dorofte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență mai bună de navigare. Prin navigarea pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.